Nyhed
Læsetid: 1 min.

Sachs-pris til P.O. Enquist

Kultur
23. september 2003

Per Olov Enquists roman Lewis rejse blev positivt modtaget, da den udkom på tysk i foråret. Nu modtager den svenske forfatter Dortmunds Nelly Sachs-pris på 15.000 euro. Prisen tildeles en forfatter, der har arbejdet for tolerance og forsoning og er opkaldt efter den tyskjødiske forfatter, der blev født i Berlin i 1891 og flygtede til Sverige i 1940, hvor hun boede frem til sin død i 1970. Enquist får prisen, fordi han som »beretter, dramatiker og essyist er en subtil kritiker af det moderne.« Blandt tidligere Nelly Sachs-pristagere finder man blandt andet Elias Canetti, Nadime Gordimer, Milan Kundera og Christa Wolf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her