Nyhed
Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

Kultur
4. september 2003


v./Mette Størum Krogh
Nyhedsbrev fra Glaz Serup og Llambías
*Forfatterkollegerne Martin Glaz Serup og Pablo Henrik Llambías har just lanceret et virtuelt litteraturforum, Litlive, hvor litteraturelskere blandt andet kan tilmelde sig et nyhedsbrev, der distribueres via email, effektueret fra 1. september. Foruden det månedlige litterære pust kan man jævnligt klikke sig ind på hjemmesiden www.litlive.dk, der opdateres dagligt, således at man til hver en tid kan orientere sig om de nyeste og nærmeste arrangementer og gøre opmærksom på dem, der endnu ikke måtte være anført.
Nyhedsbrevet indeholder en kalender over oplæsninger rundt omkring i det ganske land og fire aktuelle boganmeldelser, leveret af en fast tilknyttet kritikerstab, der består af Martin Larsen, Lars Bukdahl, Krisitne Kabel, Lars Handesten, Lillian Munk Rösing, Astrid Fosvold, René Jean Jensen, Mai Misfeldt, Mikkel Bruun Zangenberg og svenske Eva Ström.

Gratis bogtitler på nettet
*De såkaldte e-bøger har mestendels vist sig som en rigtig dårlig forretning. Ej heller har tiltaget formået at få fat i læserne. Alligevel fortsætter man ufortrødent i USA med at promovere de elektroniske bogskatte, skriver Bogmarkedet. Senest har giganten Microsoft indgået aftaler med en række amerikanske forlag og tilbyder nu 60 titler, som man kvit og frit kan downloade fra hjemmesiden microsoft.com/reader med en version af Microsoft Reader.
Det er bøger af forfattere som Margaret Atwood, John Updike, Amy Tan og Elmore Leonard, der skal trække nye kunder i butikken. Men man skal være hurtigt ude. Der frigives tre eksemplarer om ugen, hvoraf ikke alle bliver lagret blandt de resterende 20.000 titler, men udelukkende er tilgængelige i den samme uge, de lægges ud.

Alt om Hamsun
*»Herregud, hvor er De pæn, pigebarn,« var Knut Hamsuns første bevingede ord til sin kommende kone, Marie.
Det kan man blandt andet lære af en dansk hjemmeside, der har til formål at udbrede interessen for og kendskabet til Knut Hamsuns forfatterskab i Danmark. www.hamsun.dk har eksisteret siden 1998, men er nyligt blevet opdateret, så den nu fremstår i en ny skikkelse. En engelsk version er tillige under udarbejdelse.
Siden er overskueligt struktureret og indeholder blandt andet en komplet bibliografi, billedgalleri, citater, biografi og information samt links til Hamsunartikler, anmeldelser og deslige. Der er meget interessant læsning undervejs – både for kendere og de, der først skal til at begynde. Eksempelvis er der samlet en lang række udtalelser fra Hamsuns samtidige forfattere og efterkommere, der har beundret og hentet inspiration i hans vægtige forfatterskab.
Bag udarbejdelsen og det fine initiativ står cand.mag. Mikkel Michelsen, der har ambitioner om at gøre siden til den mest omfattende og benyttede Hamsun-kilde hertillands, og formidle objektive informationer ud til alle Hamsun-interesserede.
At dømme efter sidens omfang ser det ud til, at den er godt på vej.
Hamsuns sidste ord til Marie på dødslejet i 1952, da hun forsøgte at rette på hans pude, var i øvrigt: »Lad det være, Marie, jeg dør nu.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her