Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
27. november 2003


v./ Mette Størum Krogh
*Tidsskrift »Amerika er en fejltagelse, en gigantisk fejltagelse,« lyder et efterhånden slidt citat af psykoanalytikeren Sigmund Freud. Ikke desto mindre er amerikansk kultur til stadighed et uudtømmeligt reservoir for europæernes forestillinger. Det siges, at Amerika eksisterede som forestilling i den europæiske bevidsthed, allerede inden kontinentet blev opdaget, og efterfølgende er den amerikanske kultur blevet frasagt, dyrket og mere eller mindre frivilligt indkorporeret i den globale bevidsthed.
Sentura – magasin for litteratur og levende billeder – er i sin nyeste form gået på opdagelse i de forhåndenværende forestillinger om Amerika, som de kommer til udtryk hos en bred skare af bidragydere, der blandt andre tæller Mogens Rukov, Pia Juul, Martin Strange-Hansen, Lone Hørslev, Hans Hauge, Michael Lee Burgess og Christian Monggaard.
Tilsammen leverer de en slowfood menu af tekster og billeder over frihedsdrømme, cola-klichéer, voxpop, fiktion og film til poetry-slam, storytelling og magtmodstandere, hvor man kan møde personligheder som Michael Moore, Coen-brødrene og Jørgen Leth.
Forsideillustrationen ved Karin Pihl Madsen indfanger temaet på bedste pop-art vis – et burger-ikon med ’stars and stripes’ og cheese – delikat og lige til at tage med hjem.
Sentura # 16 kan formedelst 75 kroner købes i udvalgte kiosker eller bestilles på www.sentura.dk

*Paperbacks Samleren udsender i morgen en paperback-version af Claus Beck-Nielsens roman Horne land, der over syv kapitler skildrer et sted, et stykke jord og de mennesker, hvis historie er bundet til jorden.
110 s., 118 kr., ISBN 87 568 1750 9.
Meget apropos (jord) udsendes samme tid og sted ligeledes Karen Syberegs Admiraler elsker sukkerpærer – en tænksom bog om de erfaringer og oplevelser, som såvel nyttehaven som prydhaven giver. I den forbindelse tages også dyrelivet og i særdeleshed admiralsommerfuglene under kærlig behandling.
182 s., 118 kr. ISBN 87 568 1751 7.

*Topti Boghandlerkæden Bog & idé offentliggjorde ved bogmessen i Forum for 15. gang nomineringerne til titlen som Årets Danske Yndlingsforfatter og overlader det herefter til læserne at kåre vinderen. De 10 begunstigede skribenter er som følger, vilkårligt listet: Svend Åge Madsen, Vita Andersen, Johannes Møllehave, Ib Michael, Hanne-Vibeke Holst, Jens Christian Grøndahl, Jette A. Kaarsbøl, Michael Larsen, Cæcilie Lassen og Lene Kaaberbøl.
Man kan give sin stemme til kende på www.bog-ide.dk eller i kædens butikker frem til 31. januar.

*Indendøre I aften afholdes efterårets sidste oplæsningsarrangement på Byens Kro i København. Forfatterne Mads Storgaard Jensen, Christian Dorph, Morten Sabroe og Kim Fupz Aakeson lukker og slukker med passager fra henholdsvis Tænk at Grace Kelly eksisterer, Hylster, Hoffmans og X.
Lad hånt om regn og rusk, og vær forberedt på at rykke tæt sammen. Møntergade 8, kl. 20.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her