Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
6. november 2003

*Booker-vinder Forlaget Hr. Ferdinand har netop sikret sig de danske rettigheder til Booker-vinderen DBC Pierres Vernon God Little, der udkommer på dansk til foråret. Dermed bliver bogen den første i forlagets
NEON-serie, der lanceres efter nytår. Serien er en pendant til det islandske søsterforlag Bjarturs serie af samme navn. Den islandske NEON-serie omfatter blandt andet bøger af Haruki Murakami, Paul Auster, Yann Martel og J.M. Coetzee.
Tidligere på året sikrede Hr. Ferdinand sig rettighederne til Da Vinci Mysteriet af Dan Brown, der har ligget på toppen af New York Times bestsellerliste i mere end syv måneder og udkommer på dansk i dag.

*Alinea Mediekoncernen Egmont har overtaget samtlige aktier i Danmarks største skolebogsforlag, Alinea. Forlaget, der står bag mere end hver tredje skolebog hertillands, har hidtil været ejet af Gad og Egmont i fællesskab.
Forlaget har et udgivelsesprogram, der spænder over alle fag i folkeskolen. I tillæg til Alineas meget markante profil på folkeskoleområdet satser forlaget også på udvikling af pædagogisk litteratur for lærere og lærebøger til voksenuddannelserne. Alinea fusionerer med Egmont-forlaget Aschehoug, men drives fortsat som selvstændigt forlag. Ledelse, organisation, aktiviteter og adresse fortsætter uændret.

*Danmarkspremiere Den 73-årige spionforfatter John le Carré har valgt Danmark som premiereland for udgivelsen af sin nye roman, Absolutte venner. Det første interview, han giver i den anledning, er til DR2’s Frank Esmann 13. november kl. 19.
Den 30 minutter lange samtale kredser overvejende om den seneste bedrift, der, som tidligere bøger, henter sine karakterer ud af Europas skyggeverden – denne gang med kampen mod den internationale terror som kulisse.

*Spoken word Lørdag kl. 21 deltager Jørgen Leth, Jens Blendstrup og Lars Bukdahl, Mismarie samt DJ Cars 10 i Wordshop All-Stars i KafCaféen. Den herboende amerikanske forfatter og performance poet Michael Lee Burgess agerer vært udi kunsten at blande genrerne poesi, performance og musik. Forudbestilling tilrådes.
www.cafeteatret.dk

*Proust salon Det danske Proust-selskab åbner den første Proust salon på søndag kl. 15 i Møstings Hus, Andebakkesti 5 på Frederiksberg. Her vil skuespilleren Thure Lindhardt læse op af første bind af Marcel Prousts På sporet af den tabte tid i Else Henneberg Pedersens oversættelse. Herefter interviewes Henning Goldbæk om Proust og Wagner. Fri entré.

*Mindeaften Det svenske bogforlag Rámus flytter søndag aften kl. 19 fra Malmø til København – nærmere bestemt Café Mandela på Halmtorvet. Forlaget inviterer i anledning af 50-årsdagen for Dylan Thomas død i New York til oplæsning af Dylans digte samt de breve, han skrev til sin hustru, Catlin. Brevene er nylig blevet oversat af forlaget. Digteren Jonas Bruun vil forestå oplæsningen af digtene, mens forlaget vil præsentere oversættelsen af brevende. Endelig vil der være musik ved den svenske kunstner Inga.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her