Nyhed
Læsetid: 1 min.

Anmeldt i ugen

Kultur
11. december 2003


*Karl Otto Meyer: Frihed, lighed og grænseland. Erindringer II. 318 s. ill. 348 kr. Hernovs Forlag
Selv om Meyer i bogen kommer vidt omkring i de indre dansk-sydslesvigske forviklinger, er han i lange passager om grænselandets dilemmaer gribende. Som f.eks. når han vedgår, at han græd, da landdagsbygningen i Kiel lod Dannebrog vaje til hans ære. David Rehling, 8. dec.

*Claes Johansen: Våben til København. Roman om besættelsestidens Danmark 1940-45. 383 s. 279 kr. Forum
Hans styrke ligger i selve handlingsudredningen og de meget aktive og i øvrigt vildt spændende scener. Det skal man nemlig ikke glemme: Claes Johansens bøger er elementært underholdende og meget spændende, til tider med stor tragik i udløsningen. Johansen kan således sagtens være med i vognen af store danske nutidsfortællere.Georg Metz, 8. dec.

*Jørgen Laustsen: Mellem hammer, segl og hagekors. DKP og myten om den lånte tid. 176 s., ill. 198 kr. Syddansk Universitetsforlag
Hans bog er mærkelig ufokuseret. Den handler således om mange andre temaer end lige netop dens erklærede emne. Han opsummerer DKP’s udvikling indtil 1939 og afslører et nærmest ikke eksisterende kendskab til forskningen. Morten Thong, 9. dec.

*Jonas Ridderstråle & Kjell A Nordström: Karaoke capitalism – management for mankind. 324 s., 35 Euro. Bookhouse publishers
Bogen er tilsyneladende skrevet for virksomhedsledere. Men efterhånden er vi alle ledere i vores eget liv, og vi skal elske vores profession, som om det var vores egen virksomhed, så vi er også alle virksomhedsledere. Eller tabere.Rune Lykkeberg. 9. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her