Læsetid: 1 min.

Når poesien finder vej

4. december 2003

*Søren Ulrik Thomsen har fået en gave: Han kan høre poetiske linjer tage plads i hovedet; de falder bare ind, så han kan digte videre på dem. Det fremgår af et interview med den danske digter i Aftenposten i anledning af udgivelsen Dikt i utvalg i Norge, der består af 48 digte håndplukket af Thomsen selv og gendigtet af Markus Midré. »Mange tror, at poesi er vanskeligere, end det er. Men det drejer sig om at lytte, høre klangene, det musikalske, sproget. Poesi er ikke eksklusiv på den måde, at den ønsker at udelukke nogen,« siger Thomsen og runder af med at citere Jørgen Gustava Brandt: »Poesien er for hvem som helst, men ikke for alle og enhver.« msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu