Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
15. januar 2004

*Rushdie Omkring 100 indiske muslimer demonstrerede først på ugen i Bombay mod den britiske forfatter Salman Rushdie, der er på besøg i sit fødeland, oplyser Reuters. De muslimske demonstranter kom med aggressive tilråb som »hæng Salman Rushdie«, »dræb Salman Rushdie« og »udvis Salman Rushdie fra Indien nu«.
Rushdie blev i 1989 tvunget til at gå under jorden, da Irans daværende diktator og religiøse leder ayatollah Khomeini, udstedte en dødsdom over Rushdie, fordi han angiveligt besudlede profeten i sin, i de kredse, forkætrede roman, De sataniske vers.

*Kritikerprisen To digtsamlinger og en enkelt roman er indstillet til Kritikerprisen for 2003.
Vinderne af prisen offentliggøres 20. januar af Litteraturkritikernes Lav, og det bliver enten
Ursula Andkjær Olsen for digtsamlingen Atlas over huller i verden, Christina Hesselholdt for romanen, Du, mit du eller Peter Laugesen for digtsamlingen Forstad til alt, der løber med æren.
Sidste år gik prisen til Camilla Christensen for romanen Jorden under Høje Gladsaxe. Uddelingen forestås 5. februar.

*Apropos Lektor, dr. phil. Hans Hauge får Georg Brandes Prisen for sin bog Post-Danmark. Politik og æstetik hinsides det
nationale.
Også denne pris uddeles af Litteraturkritikernes Lav 5. februar. Kritikerlavet tildeler samtidig professor Thomas Bredsdorff en særlig ærespris for bogen Den brogede oplysning. Prisen skal også ses i lyset af Bredsdorffs livslange virksomhed i netop oplysningens tjeneste. Af motiveringen for at give Georg Brandes Prisen til Hans Hauge hedder det, at han får prisen for »sin frække modsigelyst kombineret med en stor generøsitet og mangfoldighed. Befriende læsning, hvor litteraturen helt i Brandes’ ånd benyttes til indsigt i tidens yndlingsillusioner«.

*Lyrikaftener De kommende tre torsdage vil man kunne opleve en veritabel lyrik tour de force udi det københavnske caféliv, startende i aften kl. 20 på Husets Musikcafé. Her vil navne som Claus Beck-Nielsen, Asbjørn Auring Grimm, Catharina Gripenberg, Morten Søkilde og Sverre Kaels være leveringsdygtige i lidt poetisk oplæsning. Førstnævnte dog kun i aften samt 29. januar.
De resterende arrangementer afholdes på Kulcafeen og Barcelona, begge dage kl. 20. Entreen udgør en flad tyver.

*Reception På søndag 18. januar afholder Bændelormen reception for det nye nummer af deres tidsskrift, der denne gang har temaet ’ordmusik’, og foruden papirsiderne består af en medfølgende cd med musik til digterierne. I aftenens anledning vil Tobias Trier, der også er bidragyder til tidsskriftet, divertere med såvel guitar som stemme.
Derudover vil det faste inventar Frank Langmark, Vagn Remme, Sternberg, Rolf Steensig og Maja Lucas også forsøge at komme til orde.
Det sker på Cafeen Funke på Nørrebro kl. 19.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her