Nyhed
Læsetid: 1 min.

Forfattermøde på Marienborg

Kultur
15. januar 2004

Nationalt
*Anders Fogh Rasmussen er ikke bange af sig. I den forgangne uge har han deltaget i Børneradio, siddet på skolebænken i folkeskolen og ageret fortaler for kirkelige vielser af bøsser og lesbiske. Nu har statsministeren inviteret en række fremtrædende danske forfattere, forlæggere og litterære personligheder til to møder på Marienborg for at diskutere litteraturens rolle og betydning i samfundet. I en pressemeddelelse, anfører Anders Fogh Rasmussen:
»Jeg ser frem til at møde et bredt udsnit af danske forfattere. Der har i de senere år været en både interessant og til tider lidt ophedet debat. Jeg tror alle parter har stor gavn af at sætte sig ned og tale og diskutere med hinanden.«
Vedhæftet finder man 43 navne. Èn af dem, er Jan Sonnergaard: »Jeg har tænkt mig at komme, fordi jeg håber, at det måske er en start til, at kulturkampen kan dreje sig væk fra det, den hidtil har handlet om, hvor en forfatter bliver svinet til, hvis han har været til fest i DKP i 1971. Diskussionen er kørt af sporet, og måske kan der komme nogle andre emner på bane. Det kan også betyde, at der reelt er lagt op til en diskussion af forfatternes og branchens vilkår i det hele taget.«
Så er spørgsmålet, hvad tager man på til en sådan lejlighed? Sonnergaard afslører, at han og Peter Rønnov-Jessen, vil troppe op på Marienborg i henholdsvis stramt matrostøj med penisattrap i form af en agurk og læderbukser, bar mave, kasket og kæder.
Møderne finder sted henholdsvis 4. februar og 19. maj i statsministerens residens. Det er dog tvivlsomt, at gæsterne kommer til at sidde i rundkreds inde i privaten. Det har statsministeren nemlig gjort op med forlængst.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her