Nyhed
Læsetid: 1 min.

Anmeldt i ugen

Kultur
11. marts 2004


*Mads P. Sørensen: Den politiske forbruger. 136 s., 198 kr. Hans Reitzels Forlag

Den politiske forbruger er en mesterlig bog; den tænker et aktuelt fænomen til sine yderste idehistoriske og globale konsekvens. Bogen starter i det velkendte hverdagslige og lander 120 sider senere i risikosamfundets realiteter.Rune Lykkeberg, 5. mar.

*Grundtvig: Prædikener i Vartorv 1839-42. Tre bind plus kommentarbind. Ca. 2000 s., 792 kr. Forlaget Vartorv

Det skulle med andre ord være til at forstå for almindelige mennesker, og derfor er prædikenerne i denne udgave en af de bedste tilgange til Grundtvigs kristendomssyn.Mikkel Wold, 6. mar.

*Barry Buzan og Ole Wæver: ’egions and Powers: The Structure of International Security. £ 21.95 564 s. Cambridge University Press

At bogen er imponerende, velskrevet, velresearchet og overbevisende er derfor noget nær en selvfølge. Om den også er banebrydende, er op til mere IR-teoretisk opdaterede hjerner at vurdere.
Annegrethe Rasmussen, 8. mar.

*Ejler Bille: Breve fra Paris 1937 1938 1939. Redigeret og med forord af Vibeke Christofoli. 92 s. ill.
*Ejler Bille: Digte og vignetter. 107 s. To bind i kassette 300 kr. Brødrene Brøndum

En bekendelse fra en stor maler, der har skabt sit eget betagende formsprog.Torben Brostrøm, 9. mar.

*Nils Christie: En passende mengde kriminalitet. 160 s., 275 norske kroner. Universitetsforlaget

Den verdensberømte norske kriminolog Nils Christie har skrevet en ny genial bog om straf, kriminalitet, penge og de moderne samfund.Rune Lykkeberg, 9. mar.

*Terry Pratchett: Diskverden 1+2, Magiens farve og Det fantastiske lys. Overs. Hans Palle Mortensen. Borgen. 236 og 232 s., 149 kr. pr. stk.

I sine morsomme bøger om den bizarre Diskverden spejler fantasyforfatteren Terry Pratchett den verden, vi lever i, mens han både hylder og peger fingre af fantasygenren.
Christian Monggaard, 9. mar.

*Amritjit Singh og Bruce Johnson (red.): Interviews with Edward Said, 240 s., ca. 300 kr. Forlaget University Press of Mississippi

Edward Said var en intellektuel kamæleon, der pendlede mellem paradoksale positioner. Ny bog samler en række af hans mest interessante interviews gennem tiden.A.C. Grayling, 9. mar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her