Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
6. maj 2004

*Efterlysning I tidens løb har flere udgivelser båret titlen Johannes V. Jensens samlede digte. Ingen af dem med rette, idet mange af Jensens digte trods titlen har manglet. Planlagt til udgivelse på Gyldendal i 2005 er den første udgave, der faktisk leverer samtlige Johannes V. Jensens digte, trykte såvel som utrykte digte. Bag udgivelsen står en arbejdsgruppe fra Johannes V. Jensen Centret ved Aarhus Universitet.
Udgivergruppen har kendskab til et antal digte, der befinder sig rundt omkring på forskningsbiblioteker og hos private, men meget tyder på, at der i privateje må befinde sig yderligere relevant materiale. Derfor efterlyser forlaget personer, som ligger inde med digte eller dele af digte skrevet af Johannes V. Jensen, som skal bidrage til fuldendelsen af de samlede værker. Henvendelse til direktør Johannes Riis.

*Rariteter På British Library har man netop søsat et projekt, der tillader lystlæsere at bladre i bibliofile rariteter som Leonardo da Vincis Notebook, den kinesiske buddhistiske skriftrulle fra 868, Diamond Sutra, eller Lindisfarne Gospels fra slutningen af 7. århundrede, skrevet og illustreret af munken Eadfrith, der senere blev biskop af Lindisfarne.
Bøgerne er gjort tilgængelige med en tredimensionel teknik, der giver læseren en fornemmelse af at sidde med dem i hænderne, skriver Bogmarkedet. Man kan bladre i bøgerne, læse om bøgerne eller høre kommentarerne læst op og klikke på en lup, der undersøger illuminationerne på nært hold.
Klik ind Turning Pages under adressen www.bl.uk.

*Oplæsning Øverste Kirurgiskes majoplæsning finder sted i aften på LAB, Vesterbrogade 107b (over gården). Aktørerne er Alf Christensen med Mikael Roy på bongotromme, T.S. Høeg, Claus Handberg Christensen, Leila Wattar, Maja Lucas, Claus Beck-Nielsen (1963-2001), Niels Henrik Svarre Nielsen, Thomas Krogsbøl og Jens Blendstrup.

*Duel Hvordan har dagbladenes kritikere det med den nye litteratur? Bliver den taget alvorligt af anmelderne? Og hvilken type litteratur skrives der egentlig i Danmark lige nu? Testrup Højskole uden for Århus tager det ofte anstrengte forhold mellem forfattere og anmeldere op ved et litteraturseminar på lørdag, hvor tre dagbladskritikere møder tre bogaktuelle forfattere. De tre kritikere er Informations Tue Andersen Nexø, Lars Bukdahl fra Weekendavisen og Lilian Munk Rösing fra Politiken, forfatterne er Niels Frank, Kristian Bang Foss og Lars Skinnebach, og diskussionen ventes at blive heftig.

*Bogudsalg Kunstforeningen Gl. Strand i København sælger lørdag fra kl. 12-16 billigt ud af kunstkataloger og plakater fra tidligere udstillinger med blandt andet Asger Jorn, Preben Hornung og ekspressionisterne.

*Litteraturfestival Forfatteren Jan Sonnergaard, der er aktuel med Trilogien, skal repræsentere Danmark på en litteraturfestival med kolleger fra en lang række europæiske lande. Festivalen Literatur Europa finder sted diverse steder i Bonn i perioden 3.-9. maj, og er arrangeret af byens kulturmyndigheder samt blandt andet Det Danske Kulturinstitut. Oplæsningen med Jan Sonnergaard finder sted i Haus der Geschichte 9. maj kl. 11.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her