Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
26. august 2004


v./ Mette Størum Krogh
*Poesiens dag 2004 Frederiksberg Have blev i den danske guldalder flittigt benyttet til recitering og kurtisering af de store digtere. Denne søndag omdannes Frederiksberg Have atter til digterhave fra kl. 14-17 med oplæsning og anden poetisk optræden af over 80 forfattere, skuespillere og musikere. Her kan man blandt andre møde Frederik Dessau, F.P. Jac, Eske K. Mathiesen, Peter Poulsen, Lotte Inuk, Anne Marie Ejrnæs, Camilla Christensen, Chili Turéll, Dansk PEN, digtergruppen Lyrikkanonen og Jimbut Jun Feng, der reciterer kinesisk lyrik på Kineserøen. Desuden kan man i det sensommergrønne lytte til tekster så nye, at de endnu ikke er gået i trykken.
Der uddeles såkaldte græspriser til tre af de medvirkende på henholdsvis 10.000, 8.000 og 7.000 kroner. Græsprisen er indstiftet med hjælp fra BG Banks Litterære Reaktionspulje og består foruden pengegaven af en lille bronzestatuette lavet af billedhuggeren Peter Lunding.
Regnvejr ingen hindring. wwww.poesiensdag.dk

*Børnebogskonkurrence Interessen for at deltage i den billedbogskonkurrence, som forlaget Gyldendal har udskrevet i samarbejde med forlag i Norge, Sverige og Finland, har været enorm. Således er 385 manuskripter indleveret i konkurrencen om det bedste bud på en illustreret bog for poder mellem tre og ni år.
Den danske vinderbog premieres med 50.000 kroner og udgives på Gyldendal. Såfremt den bliver kåret som den bedste i Norden, udgives den tillige i de øvrige deltagende lande med en præmie på 100.000 kroner. Vindernavnene offentliggøres på børnebogsmessen i Bologna i foråret 2005.

*Festuge I morgen lyder startskuddet for Århus Festuge, der byder på et hav af forestillinger, koncerter og arrangementer forskellige steder i byen. Blandt disse er Højskolernes Telt på Store Torv, hvor digteren Jørgen Leth og musikerne Jonas Engberg og Abdullah S i morgen kl. 14.30 opfører numre fra albummet Han er nu malet blå, der udkom i foråret.
Sammesteds kl. 16-19 vil mezzosopranen Helene Gjerris og
pianisten Anne Mette Stæhr opføre kærlighedssange fra forskellige tider. Værkerne kommenteres med udgangspunkt i litteraturen ved forfatteren Pablo Henrik Llambias. Det sker under titlen At synge kærligheden – en koncertfortælling.

*Allende Danske Sprogseminarer arrangerer 29. september et seminar med titlen Spansk – et broget verdenssprog. Her vil forfatter og lektor Jan Gustafsson fra Handelshøjskolen i København og journalist, forfatter, og oversætter Jens Lohmann se på det spanske sprog. Det egentlige trækplaster er dog programsat til kl. 13, hvor den chilenske forfatter Isabel Allende vil fortælle om sit magiske univers. Desuden vil der være mulighed for at købe hendes nyeste udgivelse, Landet i mit hjerte, og få bogen signeret. Nationalmuseets festsal kl. 8.30-16. Tilmelding på 38880912.

*Digtoplæsning Digteren Niels Lyngsø deltager frem til 29. august i den store international poesifestival i Makedonien, The Struga International Poetry Evenings, der har været afholdt siden 1962. Her vil han læse en håndfuld digte fra sin nye bog Morfeus, som udkommer 8. september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her