Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
19. august 2004


v./ Mette Størum Krogh
*Danmarkskort Det nye nummer af Sentura magasin for litteratur og levende billeder er leveringsdygtig i 271 snapshots af 271 kommuner, fremkaldt af forfattere, kunstnere, manuskriptforfattere, fotografer, journalister, forskere, studerende, borgmestre og andet godtfolk. For mens politikerne er optaget af puslespillet med den nye kommunalstruktur, har Sentura bedt et uddrag af befolkningen tegne et portræt af landet med det nuværende kommunale mønster som den overordnede ramme. Den kommunale encyklopædi er holdt i en stram leksikalsk form, der som helhed skal tegne et billede af Danmark, som det ser ud netop nu. Noget er pure opspind andet strengt faktuelt.
Blandt kortlæggerne finder man Pia Juul, Morten Søndergaard, Lars Bukdahl, Viggo Madsen, Peter Adolphsen, Helle Helle, Naja Marie Aidt, Klavs Bondebjerg, Hanne Marie Svendsen og Benn Q. Holm. Fotograf Martin Zakora, plakatkunstner Gitte Kath og billedkunstner Lasse Krog Møller har bidraget på billedsiden.
Sentura # 17/18. Kommunal encyklopædi. 76 s., 80 kr. Udkommer i morgen.

*Sonnergaard med posten Inden længe vil samtlige husstande i Københavns Nordvestkvarter få Jan Sonnergaards novellesamling Radiator ind ad brevsprækken. Bogen bliver husstandsomdelt som led i Kvarterløft Nord-vest.
Efter endt læsning vil beboerne i NV få mulighed for at diskutere dens indhold med forfatteren selv, der læser op af sine noveller ved et arrangement på
Ørnevej Bibliotek 23. september.
Afdelingsbibliotekar Mette Lieth, der har fået ideen til husstandsomdelingen, håber, at folk – efter endt læsning – »måske kommer frem til samme opfattelse som jeg, at handlingen, med den indirekte tilknytning til Nord-Vest, står i skærende kontrast til, hvad bydelen er ved at udvikle sig til,« som hun siger til Lokalavisen for Nørrebro og Nord-Vest.

*Kunstrådet Forfatteren Katrine Marie Guldager vil alligevel ikke overtage den plads i Kunstrådets litterære udvalg, der blev ledig efter at forfatteren Jens-Martin Eriksen i forsommeren forlod udvalget i protest mod ansøgningsprocedurerne, skriver Berlingske Tidende.
Guldager var Danske Skønlitterære Forfatteres officielle bud på en afløser for Eriksen. Efter hendes exit har der været flere gisninger om en kandidat til posten, hvoraf endnu ingen er bekræftet.
10. september skal Kunstrådets repræsentantskab officielt beslutte, hvem der skal have den ledige plads.
Guldager har ikke ønsket at kommentere sit afslag.

*Legat Klaus Rifbjerg er blevet tildelt Knud Sønderbys Legat på 10.000 kroner. Prisen gives til »en forfatter, der har gjort sig fortjent til påskønnelse for sin litterære indsats, hvorved der tages hensyn til, om denne indsats har videre samfundsmæssig betydning.« Det skriver Bogmarkedet.

*Lyrikvännen Det svenske tidsskrift Lyrikvännen kan i år fejre 50-års jubilæum. Det markeres med temanummeret Italien och Pier Paolo Pasolini – en art poetisk fejring af 60-års jubilæet for Italiens befrielse fra fascismen. Bidragydere tæller Lars Ahlström, Pier Paolo Pasolini, Ovid, Rainer Maria Rilke, Birgitta Stenberg, Ouyang Yu og Vergil.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her