Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
12. august 2004


v./ Mette Størum Krogh

*Store Bogdag
Denne lørdag afvikles landets eneste udendørs bog- og litteraturfestival for anden gang i de naturskønne omgivelser på Hald Hovedgaard. St. Bogdag på Hald, der i fjor tiltrak 2.000 besøgende, består af en lang række litterære aktiviteter, der afvikles i tidsrummet 10-17.
Blandt nyhederne finder man Niels Skousen, der optræder med litterære sange på Parnasset, Halds skriveskole for unge fra 12-15 år samt det nyoprettede Halds Universitet med seks forelæsninger. Universitetet er diplom-givende, idet tre fulgte forelæsninger udløser en udmærkelse i læsning. En grad på universitetet kan også tages over flere år som såkaldt ’længerevarende uddannelse.
Derudover vil der være fortællehjørne og viseværtshus og litterær internecafé. Af faste indslag kan nævnes verdens (måske) største digt, børnebogssalon samt en marathonoplæsning, der strækker sig over nøjagtig 42,195 minutter. Man kan dog også få hjælp til at nedfælde sin egen livshistorie. Forfatteren Henning Mortensen forestår årets afslutningstale. Komplet program på www.storebogdag.dk

*Apparatur
Tidsskriftet »Apparatur for litteratur og billedkunst« er på gaden i sin niende udformning, der blandt andet behandler litteraturens møde med talesproget – de såkaldte talte tekster. Her behandles hip hop som sprogform, den amerikanske language poet David Antin taler om sin talepoetik, mens Per Højholt holder sig til tarteletter.
Desuden byder Apparatur på hidtil uhørte musikalske sider ved billedkunsten, som eksempelvis avantgardisten Torben Ulrichs tilfældighedseksperimenter,
Rune Gade påpeger nye udfordringer for fotografiet i en polemisk artikel og musikeren, og maleren Knud Odde interviewes. Apparatur # 9. 106 s., 79 kr. www.apparatur.dk

*Skatte på Det Kgl.
Det Kongelige Biblioteks store udstilling Skatte i Det Kongelige Bibliotek er udkommet på cd. Udstillingen rummer et udvalg af de værker, der i tidens løb er blevet en del af bibliotekets samlinger. På cd’en vises billeder af hvert enkelt af de udvalgte 200 værker i en billedkvalitet, der gør det muligt at studere de fine bøger og håndskrifter på ganske nært hold.
De udvalgte værker spænder fra middelalderen og frem til i dag, og udstillingen er bygget op i temaer, som skal lette overskueligheden og sætte de enkelte værker ind i større sammenhænge.
Alle teksterne findes i såvel en dansk som en engelsk version.
Cd’en er udkommet på Museum Tusculanums Forlag og kan erhverves for 100 kr. i Den Sorte Diamant eller via forlagets hjemmeside, www.mtp.dk
Skatteudstillingen kan ligeledes ses i digital form på bibliotekets hjemmeside.

*Verden i billeder
Helligaandshuset på Strøget i København danner frem til lørdag rammen om kunst på papir fra det 15. til det 21. århundrede.
Det er Vangsgaards Antikvariat, der står for denne tour-de-force gennem den grafiske tekniks historie, der spænder over træsnit og kobberstik til litografier og fotos. Man kan købe alle værkerne på udstillingen, der er åben fra 10-18.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her