Læsetid: 2 min.

Bogkort

30. september 2004


v./ Mette Størum Krogh
*Bogbidder Københavns Kommune og Forlaget Gyldendal er gået sammen om lanceringen af en ny virtuel læserklub.
Medlemmer af Bogbidder, som læseklubben mundret hedder, får på alle hverdage en bid af en bog tilsendt direkte til deres mailboks, således at læseren fredag har fået hele første kapitel af bogen. Mandag starter en ny bog. Det tager fem-10 minutter at læse en bogbid, og hvis læseren har appetit på mere efter at have læst første kapitel, kan hele bogen lånes på biblioteket eller købes hos forlaget.
Bibliotekerne og Gyldendal har sammen udvalgt nogle af de mest omtalte og bedst anmeldte bøger fra de seneste to-tre år. Desuden har bibliotekerne udarbejdet links til flere oplysninger om forfatteren og den aktuelle bog. Bogbidder er åben for alle, og tilmelding er gratis på www.bibliotek.kk.dk/bogbidder

*Seminar I samarbejde med Testrup Højskole og Forlaget Arena præsenterer Litteraturen på Scenen den kommende weekend et seminar om skandinavisk samtidslitteratur med deltagelse af unge forfattere og kritikere fra Sverige, Norge og Danmark. Seminaret falder overordnet i to dele: to store oplæsningsarrangementer i Århus på Musikcafeen og Entre Scenen, fire forfatterworkshops samt en paneldiskussion med de respektive landes kritikere på Testrup Højskole.
Mette Moestrup, Pablo Henrik Llambìas, Lars Frost, Lars Skinnebach, Kristian Bang Foss, Christian Dorph og Mads Eslund tegner sig for den danske deltagelse. www.lips.dk

*Design encyklopædi Forlaget Aschehoug bryster sig af eneretten til The Design Encyclopedia i Danmark og udgiver følgende det »til dato mest omfattende opslagsværk om design« – på engelsk. Selv om dansk design og kunsthåndværk er stærkt repræsenteret, synes det en pudsig form for forlagspraksis, når den kan købes hos Amazon.dk for det halve af de 499 kroner, forlaget kræver for at have sendt den i trykken uden at oversætte den først. Nuvel, forfatteren Mel Byars og et internationalt hold designere dækker over 832 gennemillustrerede sider de sidste 130 års design af møbler, lamper, stoffer, keramik, glas og metalarbejder. Bogen indeholder desuden separate opslag om designere og håndværkere i alfabetisk orden med krydsreferencer.
Mel Byars: The Design Encyclopedia. 832 s., 499. kr. Aschehoug. Er udkommet.

*Tragedie For første gang siden Chr. Wilster i 1840 oversatte Euripides’ Andromache, bliver denne upåagtede tragedie igen tilgængelig på dansk i Torben Frisches oversættelse. Oversættelsen udgives af Teaterselskabet Pulchra Semper Veritas og opføres for første gang i Danmark med premiere den 8. november i Helsingør Theater i Den Gamle By i Århus.
Euripides: Andromache. Oversat af Torben Frische. MMIV. 77 s., 90 kr. ISBN 87-988736-2-8.

*Enquist Den svenske forfatter P.O. Enquist får sin egen litteraturpris, indstiftet af Norstedts förlag, Bokmässan og hans forlæggere.
Prisen skal gå til en ung forfatter og består af et arbejdsstipendium i et europæisk land. Juryen består, foruden P.O. Enquist selv, af hans danske og svenske forlæggere og vil blive uddelt under den årlige bogmesse i Sverige, skriver Dagens Nyheter.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu