Læsetid: 2 min.

Bogkort

21. oktober 2004


v./ Mette Størum Krogh
*Billedbøger
En nordisk billedbogskonkurrence udskrevet af Gyldendal i samarbejde med forlag fra Sverige, Norge og Finland har fået sin danske vinder. Det er Jakob Strid, der med historien Lille frø, som han både har skrevet og illustreret, har gjort sig fortjent til hæderen. Af juryens motivering lyder, at »Jakob Strid indsætter det barnlige oprør i billedbogens univers uden overflødige dikkedarer. Historien er rystet lige ud af ærmet og serveres for læseren med tegninger, som bobler af syret humor«.
Lille frø forventes at udkomme på Gyldendal i april 2005.
Vinderen af den samlede konkurrence blev den finske forfatter Jukka Laajarinne og illustratoren Martti Ruokonen for bogen Mummon Kone (Mormors maskine), der fik følgende ord med på vejen fra den nordiske jury:
»Denne moderne gentagelseshistorie skildrer den klassiske konflikt mellem menneske og maskine... Det underfundige samspil mellem lyde, tegninger og tekst danner et helt lille totalkunstværk«.
Hitteboken af Grethe Rottböll og Jeanette Milde, blev udpeget som svensk vinder, mens norske Kai Gjelseth vandt med bogen Zoo Logisk. Billedbogskonkurrence har været åben for alle, der med en god og illustreret historie kan begejstre børn i alderen fem-ni år. Den fællesnordiske vinder honoreres med 100.000 kroner.

*Salmetunger
Morgensang og i særdeleshed salmesang er et hedengangent islæt på mange danske skoler. Det har fået Modersmål-Selskabet til at foreslå, at der udarbejdes en obligatorisk liste over de 10 salmer, som folkeskolens elever skal kunne synge, når de forlader skolen. De små synger salmer præsenteres som »salmebogen til alle børn og til de forældre, der ønsker at præsentere den kristne kulturs sangskat for deres børn.« Den indeholder 66 salmer og er forsynet med noder og becifringer.
De små synger salmer: Red. Christel Amundsen. 112 s., 99 kr. Høst & Søn. Er udkommet.

*Seierstad på fransk
Forfatteren og journalisten Åsne Seierstad modtog tirsdag den franske boghandlerpris for bestselleren Boghandleren i Kabul, der udkom på fransk i fjor.
»Jeg er meget rørt. Denne pris er en af de største, jeg har fået, for der er jo et vældigt stort bogmarked i Frankrig,« siger Seierstad til nyhedsbureauet NTB.
Med prisen fulgte desuden meddelelsen om, at hendes reportagebog fra Serbien, Med ryggen mot verden, ligeledes vil blive udgivet i Frankrig.

*Ildfisken
Det 32. nummer af tidsskriftet Ildfisken er på gaden og indeholder 56 sider med tekster af Jens Smærup Sørensen, Jørgen Gustava Brandt, Henning Mortensen, Henriette E. Møller og Anita Egelund samt et stort interview med Jeppe Brixvold.
Næste nummer varsles allerede til december. Der er tale om et temanummer om Eske K. Mathiesen. www.ildfisken.dk

*Nyt tidsskrift
Spot 2 er navnet på et nyt litteraturtidsskrift for ny dansk litteratur. Ideen er fire gange om året at udgive poesi og prosa af fire forfattere. Det eneste redaktionen foretager sig er at samle og trykke bidragene.
Bidragyderne i premierenummeret, der frit og kvit kan hentes i Atheneum boghandel i Nørregade i København, tæller Morten Hjerl-Hansen, Julie Sten-Knudsen, Lars-Emil Woetmann Nielsen og Maja Lucas.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu