Nyhed
Læsetid: 1 min.

Genazino om Büchner-pris

Kultur
26. oktober 2004

Den 61-årige forfatter Wilhelm Genazino har modtaget Tysklands fornemste litteraturpris, Büchnerprisen, og de dertil følgende 40.000 euro – og det med blandede følelser: »Det føles mærkværdigt, fordi det nu ser ud, som om Büchner-prisen blot er et højdepunkt i et normalt borgerligt avancement,« udtalte han til Tagesspiegel. I stedet sætter Genazino med sine skildringer af særlinge og skæve eksistenser netop fokus på andre aspekter af samfundet end den borgerlige stræben: »Det er lige før, at det mest typiske ved mit forfatterskab har været de svage faser, som har strakt sig over mange år,« forklarer han. Den 21. september bragte vi et interview med den prisbelønnede forfatter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her