Læsetid: 2 min.

Bogkort

4. november 2004


v./Mette Størum Krogh
*Ganske gratis
På H.C. Andersens 200-års fødselsdag den 2. april 2005 får omkring 70.000 danske skoleelever i 6. klasse gratis udleveret en helt ny bog på 368 sider med 29 af digterens eventyr, illustreret af Flemming B. Jeppesen. Heriblandt Det er ganske vist, Hvad fatter gør, Hun duede ikke, Hyrdinden og skorstensfejeren, Svinedrengen og Tommelise.
Også danske skoler i Sydslesvig samt skoler på Færøerne har bedt om at komme på gavelisten.
»Vi har valgt at forære bogen til 6. klasser,« siger projektudvikler Jørn Grønkjær Jensen til Jyllands-Posten. »På det tidspunkt er læseinteressen for nedadgående, så der er god mening i at iværksætte et tiltag, som kan rette op på den skævhed.«
I tilknytning til eventyrbogen udarbejder Gyldendal et undervisningsmateriale, der kan inspirere lærere og elever til at arbejde med H.C. Andersen både litterært, biografisk og kulturhistorisk. Undervisningsmaterialet vil bestå af en hjemmeside med en lærer- og en elevdel.
Gyldendal står for udgivelsen, Nørhaven A/S for omkostningslav trykning, mens Undervisningsministeriet og HCA 2005 Fonden har givet tilskud på 2,2 millioner. Forordet står undervisningsminister Ulla Tørnæs for.

*Litteraturpris
14. november på Bogforum afsløres modtageren af BG Banks litteraturpris 2004. Valget af vinderen motiveres suverænt af læserne, der har mulighed for at få indflydelse på resultatet frem til 13. november på www.bgbank.dk/litteratur.
»Igen i år er der stor interesse for afstemningen. Flere end 16.000 har allerede stemt via nettet, det er flere end det samlede tal i 2003,« siger direktør Søren Kaare-Andersen i en pressemeddelelse, og påpeger, at jo flere der stemmer, jo mere fair og folkeligt bliver valget.
De nominerede er Dorrit Willumsen med bogen Bruden fra Gent, Katrine Marie Guldager med novellesamlingen København og Kirsten Thorup med Ingenmandsland.

*Allehelgen
På Allehelgen er der tradition for at mindes de der døde i årets løb. Blandt disse er digteren Morti Vizki, der døde i september i en alder af 41 år.
Den 5. november kl. 20.30 afholder Natkirken i Vor Frue Kirke en aften med oplæsning af hans digte forestået af forfattere som Juliane Preisler, Kirsten Thorup, Peter Asmussen, T.S. Høeg, Katrine Guldager og Naja Marie Aidt.

*Performance og poesi
Lørdage og søndage i november er der performance og poesi på programmet i Kanonhallen, når digtere og forfattere performer deres tekster i en række såkaldte hybridevents. Her vil publikum få en ny oplevelse af litteraturen, der ledsages af teater, musik, dans og billeder i en atmosfære der betegnes som »lounge og legende«. Det sker under overskriften Tynde mænd i kanoner – den ultimative slankekur.
De tynde mænd består blandt andre af forfatteren Jens Blendstrup og andre fra Øverste Kirurgiskes besætning, opfinderen af PoesiBanko, Vagn Remme samt bandet Forgetting Feet anført af Egil Jorn Dennerline.
»En måned med kastagnetter og poetisk bongotromme, falske familiealbums og ældre mænd med store stemmer. Det bli’r vildt. Og vemodigt. På én gang,« udtaler Jens Blendstrup i pressemeddelelsen.
www.kanonhallen.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu