Nyhed
Læsetid: 1 min.

Tre + tre

Kultur
12. november 2004


Bogtillæg
Informations kulturredaktion anbefaler tre bøger og tre arrangementer på Bogforum 2004

Erik Steffensen
kunstanmelder
Tre bøger:
*Kirsten Hammann: Fra Smørhullet
Fantastisk fin generationsroman, der handler om en kvindelig maler som forveksler sine vinduer med lærreder, så udsynet blokeres. Det kommer der en indsigtsfuld og fra første linje velskrevet roman ud af der handler om armod og overflod? og altså også kunstnerens.
*Jørgen Jensen: Danmarks Oldtid 1-4
Fordi oldtiden aldrig var politisk og fordi ’the first man was an artist’, som den amerikanske kunstner Barnett Newman sagde, og fordi Jørgen Jensen véd det og kan sanse landskabet omkring sig og læse en stenøkse som en åben bog.
*Christian Vind: Hvidpapirfeber
Et lille mesterværk af en kunstbogsudgivelse. Letlæst, umulig og introvert. Flotte fotos blander sig med symbolistisk tarmslyng og tuschornamentik. Indhold og skrivebordsudholdenhed. Billedpoesi af den sjældne uprætentiøse slags.

Tre arrangementer
*Tag tomater og andre kasteskyts med og læg vejen forbi journalisten Poul Pilgaard Johnsen, der samtaler med General Kjeld Hillingsø om emner, der ligger meningsdannere i det danske samfund på sinde og som er blevet endevendt i Weekendavisen af samme journalist og vistnok pensioneret general og lystfisker år ud og år ind på fuld løn. Angrib eller kold krig og bliv væk.
*Hans Christian Gulløv i samtale med Jesper Groth om Grønlands forhistorie. Forsker Gulløv fra Nationalmuseet, det kan lyde lidt støvet, men jeg har hørt manden fortælle før. Forhistorien er levende, og vidste man ikke det, kan man begynde her.
*Herbjørg Wassmo i samtale med Elisabeth Møller Jensen om Flugten fra Frank. Jeg er selv gift og har tre døtre. Mon ikke dette er noget for mig? Det siger min kone. Hvis jeg selv skulle skrive en bog kunne jeg forestille mig at Herbjørg Wassmo kunne ramme noget dybt i mig. Måske skulle man finde sin indre nordmand her. Mørke året rundt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her