Læsetid: 2 min.

Mode på dybt vand

København står i modens tegn i weekenden, hvor der afholdes ikke mindre end tre messer om tekstiler og tilbehør. Det er lidt af en lukket fest kun for fagfolk, men Information var med til et opsigtsvækkende modeshow i en svømmehal
Kultur
11. februar 2005

FASHIONISTAS Stærkt lyserøde glimt flænger disen på en kold vinteraften. De kommer fra vinduerne i Øbrohallen, Østerbros fredede svømmehal fra 1930 i klassisistisk stil. En svag dunken af  basrytmer høres. Det er ikke pensionistsvømning, der foregår derinde i aften. I anledning af Københavns Modeuge åbnede tøjfirmaet Designers Remix Collection modeballet med et såkaldt Hot Pool Show inspireret af japansk bondage, baby doll og Seattle grunge! Det oplyste invitationen, som var omviklet med en elastik af den slags, man normalt bærer med sin skabsnøgle. Opfindsomheden, hvad angår modeshows hittenpå og det at kunne overgå sidste års vildeste iscenesættelse, er en del af branchen. Haute couture-showene i Paris har brugt alt fra Louvres gård, p-kældre, slagtehaller til lystslotte. Nu vil København lægge arm med de store, så kittelklædte livredderpiger tager imod i vestibulen og serverer grøn te med ginseng (jævnfør japansk bondage), champus i små rosa dåser (187 ml) med sugerør – så trendy! Publikum, der er et modekompas i sig selv, tripper forventningsfuldt og presses mere og mere sammen mod de blændede glasdøre ind til svømmehallen. Dørene går op, og vi spyttes ind i det tropisk hede smukke søjlerum, som svømmehallen er. Alt er badet i shocking pink indirekte lys, det blikstille bassin er flækket i to af en 25 m lang hvid catwalk, der svæver hen over det turkis vand – men tynde metalben hviler på bunden. Dykkere fik det på plads lige efter motionistholdet måtte op af vandet kl. 19. På fem meter vippen troner en dj, som sætter nålen i Depeche Mode. Det får to hold nymfer i hvide badedragter til at sætte i med en synkronsvømning – med strakte ben over vandskorpen, der gør vimsende V-tegn. Termometret siger 28 grader. Musikken pumper, så bassinets overflade vibrerer, hvorved lyden visuelt forplantes til bølger på loft og vægge i den lyserøde hal. Og så får vi svirp for badeelastikken: De 18 modeller begynder deres en-fod-foran-den-anden-gangart over bassinbroen. Deres frisurer tager helt opmærksomheden fra tøjet – de har touperede valker formet som melonstore kugler, der på issen ligner Minnie Mouses ører og placeret over ørerne er de en ny udgave af Alpe-Heidis flettede øre-frikadeller. Tøjet er en skønsom blanding: Kostskolepiger i tweed, veste i Argyle-tern, plisserede nederdele, og de bærer sorte læderbamser i hånden. Baby doll-kollektionen er Lolitaer i skinnende silke – chemiser, underkjoler med flæser, minitrusser så små som hestegrimer i beige, laks, mokka og gråt – tilsat højhælede grønne træsko med pelsbesætning og nittesøm. Et par geisha-agtige modeller defilerer ind, spraymalede over hele kroppen i rødt og sort, og de duver ind med lakbeklædte hoolahop-ringe. Modellerne er spinkel, uhyre spinkle piger på 15-16 år. Hvis de smiler, ser man, at de har bøjler på tænderne. Deres ben virker 120 cm lange, og flere af dem stavrer usikkert på deres 11 cm høje stilletter over catwalken. Som finalen foreskriver, kommer alle 18 ind og bukker. Københavns Modeuge foregår 10.-13. februar i Bella Center, ’CPH Vision’ i Øksnehallerne og ’Goldfinger’ i Tappehallerne i Hellerup

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her