Læsetid: 1 min.

Årets reumert-priser uddelt

Kultur
26. april 2005

Søndag aften var festlig og fuld af overraskelser da Danmarks største scenepris, Årets Reumert, blev uddelt på Det Kongelige Teater i København. Ikke mindst aftenens vært, Preben Kristensen, måtte se sig løbet om hjørner med, da han modtog Bikubens Hæderspris på 300.000 kroner for sin indsats på de skrå brædder. Hædersprisens modtager plejer nemlig at være informeret inden uddelingen, men Bikubefondens direktør Kay Dam Steffensen valgte i stedet at lade tampen brænde i sin tale på vers, som blandt andet lød: "Hvem kan blande musik og gloser/med to andre virtuoser/så de tryller himlen blå?/Hvem kan smile så majestætisk,/hvem kan vinke så Margrethisk,/ som den mand, jeg tænker på?" Blandt aftenens øvrige prismodtagere var Peter Langdal i kategorien 'Årets Instruktør' for iscenesættelsen af Demokrati - der tillige blev prisbelønnet med 100.000 kroner i kategorien 'Årets Forestilling'. 'Årets Mandlige Hovedrolle' tilfaldt Henning Jensen for hans præstation i rollen som dommer Wolff i Pinocchios Aske på Det Kgl. Teater, men 'Årets Kvindelige Hovedrolle' gik til Meike Bahnsen for hendes skildring af Anna Karénina i stykket af samme navn på Aalborg Teater.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her