Læsetid: 1 min.

Et akademi vender hjem

Kultur
21. maj 2005

Det tyske Akademie der Künste vender nu omsider hjem til Berlin efter årtiers eksil, skriver The Guardian. Akademiet, hvis 370 medlemmer tæller berømtheder som Günter Grass, Harold Pinter og Sir Norman Foster, har levet en omtumlet tilværelse, siden nazisternes magtovertagelse i 1933 tvang flere af medlemmerne heriblandt den jødiske formand, maleren Max Liebermann og forfatteren Hermann Mann ud af akademiet. Siden blev bygningen, der husede akademiet, overtaget af Hitlers arkitekt Albert Speer og da krigen endelig sluttede, umuliggjorde bygningens placering ved Berlinmurens såkaldte Dødsstribe en eventuel genhusning af akademiet, der i forvejen var blevet delt i øst og vest. Genåbningen af Akademie der Künste i den nu ombyggede bygning på Parizer Platz er endnu et symbol på den vilje til forening, der arbejdes på i Tyskland. Bygningen åbnes i dag af den tyske kansler Gerhard Schröder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her