Nyhed
Læsetid: 1 min.

Konkret svensk poesi

Kultur
19. maj 2005

Det virtuelle udstillingsrum for litteratur og kunst Afsnit P lancerer i morgen en ny udstilling, hvor den svenske konkrete poesi fra 1960'erne for første gang præsenteres for et dansk publikum.

De konkrete poeter opfattede sproget som et konkret, fysisk materiale, der skulle vrides på plads på den trykte side eller i lyd- og billedmontager. Grammatik og de enkelte ords betydning spillede en mindre rolle.

Udstillingen er komponeret af et samspil af ord, billeder, lyd og bevægelse.

Foruden at være en digital antologi over konkret poesi rummer projektet både interviews, portrætter og artikler samt oversættelser af digternes egne tekster om deres arbejde og samtid.

På netudstillingen møder man digtere og multikunstnere som Öyvind Fahlström, Carl Fredrik Teuterswärd, Bengt Emil Johnson, Torsten Ekbom, Jarl Hammerberg, Leif Nylén og Åke Hodell. Desuden præsenteres den nye generation af svenske konkrete digtere, den såkaldte Generation OEI.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem litteraturkritikeren Martin Deichmann og forfatteren og multikunstneren Christian Yde Frostholm. www.afsnitp.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her