Læsetid: 1 min.

Krigerisk popkultur

Kultur
24. maj 2005

Ikke siden Anden Verdenskrig har man i den amerikanske pop-kultur interesseret sig så meget for krig.

Krigen i Irak spiller ind i flere populære tv-serier og sæbe-operaer og det er en mærkbar forskel fra eksempelvis behandlingen af Vietnam-krigen, der nærmest blev ignoreret af den amerikanske underholdningsindustri, mens den stod på.

Robert Thompson, professor ved Syracuse University, forklarer til ABC News udviklingen således: "Ganske enkelt fordi efterhånden som krigen skrider frem, bliver den mere og mere en del af det stof, vi er gjort af. Hvis du fortæller historier om det samtidige Amerika, kan man ikke få krigen til at forsvinde."

Hollywood står også klar i kulissen med en krigskomedie af den italienske instruktør Roberto Benigni og en film om Slaget om Fallujah med Harrison Ford. Indtil da må verden nøjes med de rent faktiske begivenheder i krigens udvikling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her