Læsetid: 1 min.

Malene i luksusindpakning

Kultur
30. maj 2005

Det er en lækkert produceret pakke, Stunt har sendt på gaden med sangerinden Malene Mortensen, der på et par år har udsendt hele tre jazzrelaterede plader og synes at trives med det. Den første, Paradise (2003), var mærkeligt pæn og tam med Niels Lan Doky ved klaveret, sekunderet af NHØP (bas) og Alex Riel (trommer).

I år kom så Raasted Lund Quartet feat. Malene Mortensen, en ganske frisk plade med flere gode indslag, signeret musiklærerne Jens Erik Raasted (fløjte) og Christian Lund (klaver) fra miljøet omkring Skt. Annæ Gymnasium. Nu har Stunt så satset stort på Malene Mortensens potentiale som jazz-sild med en vidtfavnende, pop-influeret iscenesættelse af pianisten Kasper Villaume, der leder en stramt spillende rytmegruppe, instrumentsolister samt diskrete blæsere og strygere. Det er uomtvisteligt flot lavet og fungerer især godt i numre som Joni Mitchell's "All I Want" og ikke mindst "Take Five", pladens højdepunkt, hvor energien foldes ud, og Mortensen løfter sig op.

Disse glimrende kompositioner får også Mortensens egne bidrag til at blegne, ja, hendes "Egyptian Moonlight" er decideret enerverende, og der er for megen træg kontrol over flere af pladens ballader, hvor Mortensen har svært ved at honorere den følelsesdybde og vokale magi, de fordrer. Claus Waidtløv spiller nogle glimrende saxsoli, og den israelske amerikaner Avishai Cohen leverer intenst og personligt basspil.

cmh

Malene Mortensen: Date With A Dream (Stunt)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her