Nyhed
Læsetid: 1 min.

En velbevaret hemmelighed

Kultur
4. maj 2005

Det har længe været lidt af en hemmelighed, at Eske K. Mathiesen er én af Danmarks bedste digtere, skriver Carsten René Nielsen i forordet til Ildfisken tidsskrift for ny litteratur, der har gjort selvsamme digter til tematisk genstand i det seneste nummer.

Her bringes tekster af Mathiesen selv, en artikel af Lars Bukdahl, en samtale mellem forfatteren og Carsten René Nielsen og endelig en række forfattere, venner og beslægtede kollegers egne tekster til Eske K. Mathiesen, herunder Morten Søndergaard, Viggo Madsen, Jens Blendstrup og Paardekooper.

Til de for hvem Eske stadig er en hemmelighed, bringes her et eksempel på hans lyriske formåen:

"Ska du skide? Ska du skide? Ska du skide? / Ja lidt. Ja lidt. Ja lidt. / Så skid da! Så skid da! Så skid da! / Om lidt ja, Om lidt, Om lidt. (Musvit)".

Om humorens rolle i hans digte, siger Eske K. Mathiesen: "Humor har aldrig været velset i 'rigtig' poesi. Man bliver nemt placeret ovre i afdelingen med Storm P og sådan noget. Der befinder jeg mig udmærket; men humoren findes da for pokker i poesi ... Humoren findes, den findes i tilværelsen, og den findes i poesien i større eller mindre grad."

www.ildfisken.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her