Nyhed
Læsetid: 1 min.

Et vidnesbyrd om modstand

Kultur
12. maj 2005

Anne Wolden-Ræthinge, af mange kendt under skribentnavnet Ninka, har i et nyt værk samlet 11 interviews med modstandsbevægelsens topfolk, som hun lavede sidst i 80'rne. I Om Lidt Er De Borte fortæller frihedskæmperne om den barske tid under krigen og det illusionstab, som efterkrigstiden konfronterede dem med: "Hvis jeg skal sige det med et ord, så vil jeg sige med dyb beklagelse: Medløbere. Jeg beklager at måtte sige det, men mere respekt har jeg ikke for vores folk, selv om jeg stadig vil slås og dø for det," fortæller Jens Toldstrup i bogen, som også rummer interviews med Jørgen Hæstrup, Børge Houmann, Svend Truelsen, Erik Frandsen, Hans E. Teglers, Frode Jakobsen, Jørgen Jespersen, Flemming Juncker, Ole Lippmann og Jørgen Kieler, der som den eneste stadig er i live. Sammen er samtalerne et historisk vidnesbyrd om en bevægelse, hvis medlemmer primært forblev anonyme. Om Lidt Er De Borte, Gyldendal. 299 kroner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her