Nyhed
Læsetid: 1 min.

Boghandlerne vejrer morgenluft

Kultur
18. juni 2005

De danske boghandlere er nu kommet en liberalisering af det danske bogmarked et skridt nærmere, efter at Bogbranchens Fællesråd har halveret forlagenes fastfrysningperiode på nye bøger til seks måneder, hvis de også udkommer i bogklubberne. Hidtil har forlagenes krav om en fast pris i 12 måneder gjort det vanskeligt for boghandlerne at hamle op med bogklubberne, der ikke var bundet af samme regler, men det nye udspil skal sikre en fair konkurrence.

Konkurrencestyrelsens direktør, Finn Lauritzen, hilser det nye tiltag velkomment: "Nu tror jeg på, at bogudvalget kan samles om et liberaliseringsforslag, der kan styrke bogen som en vigtig del af dansk kulturliv."

Den danske Boghandlerforening håber på, at en yderligere liberalisering er mulig for at sikre et fremtidigt dynamisk bogmarked.

"Vi ønsker med denne udmelding at aktivere alle interesserede til en åben, offentlig debat om, hvor danske bøger skal hen på et frit marked - og hvordan de skal komme der," siger foreningens formand Ebbe Foged i en pressemeddelelse. Ordningen træder i kraft den 1. januar 2006.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her