Læsetid: 1 min.

Britisk bud: Gilbert og George

Kultur
10. juni 2005

"Vi er begejstrede og lover at gøre vort værste," sagde Gilbert og George, da de blev bedt om at repræsentere Storbritannien på Venedig Biennalen. Længe før samtidskunstnere som Tracey Emin satte kroppen på spil, betegnede kunstnerparret, der mødte hinanden i London i 1967, sig selv om Living Sculptures. Gilbert Proesch (som blev født i Dolomitterne i 1943) og Geroge Passmore (som blev født i Plymouth i 1942) har bragt værker som 'Sperm Eaters' og 'Bum Holes' til verden og blev i 1986 belønnet med Turner-prisen. Den britiske pavillon har de fyldt med 25 værker - glasmosaikker hvori helgenerne er erstatter - ja, gæt selv: Gilbert og George omgivet af blandt andet drenge i hvad der næsten kunne ligne munkekutter, men som vist blot er hættetrøjer. /nt

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her