Læsetid: 1 min.

DR introducerer Podcast

29. juni 2005

DR blev i går ung og hip. Som den første radiostation i Danmark introducerede DR podcast af en lang række udsendelser på www.dr.dk/podcast. Brugere af MP3-afspillere kan nu selv bestemme, hvor og hvornår de vil høre radio. Navnet podcast er en sammenskrivning af iPod og broadcasting og er en af tidens mest populære distributionsformer - teknologisk og alligevel lowtech. Internetbrugere kan 'abonnere' på radioprogrammer, der automatisk downloades og overføres til en MP3-afspiller. I første omgang kan man abonnere på 16 programmer - herunder Lasse Jensens Mennesker og Medier og Orientering. "Man har længe kunnet høre sine yndlingsprogrammer på computeren - uafhængigt af sendetidspunktet. Men at give lytterne mulighed for at tage vores programmer med sig væk fra computeren og ud på cykelturen, i hængekøjen eller i bilen har længe været en drøm," siger redaktør Henrik Heide fra DR Interaktiv. Apple frigav i går en ny udgave af firmaets populære (og gratis) musikprogram iTunes, som håndterer podcast.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu