Nyhed
Læsetid: 1 min.

Forfattere præmieres

Kultur
4. juni 2005

Forfatterne Klaus Høeck, Morten Blok og Arthur Krasilnikoff er blevet præmieret af Statens Kunstfonds Litteraturudvalg med hver 75.000 kroner. De præmierede værker er udvalgt blandt nyudgivelserne i efteråret 2004. Her fremhæves Klaus Høecks digtsamling Hsieh som "enkel poesi, rolig og moden," mens Morten Bloks At bære væslerne hjem, får følgende ord med på vejen: "Følelser udtrykkes som sansekonkrete billeder fra kroppens univers, men digteren drukner ikke i sine emotioner og fornemmelser."

Endelig kalder Litteraturudvalget Arthur Krasilnikoffs Hvalens øje for et "suverænt sprogligt kunstværk," med et "yderst følsomt, men også knapt og nøjsomt sprog".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her