Læsetid: 1 min.

Fransk-amerikansk lækkerbisken

Kultur
13. juni 2005

Det er endnu en gang en uimodståelig musikalitet, der strømmer én i møde fra akkordeonmesteren Richard Galliano. Han høres på sin nye plade med to amerikanere, Larry Grenadier (bas) og Clarence Penn (trommer), i en live-optagelse fra Orvieto, Italien. Materialet er en blanding af jazzmelodier som Monk-s "Ruby My Dear", Oscar Pettifords fængende "Bohemia After Dark", et par skønne musette-valse og ballader, signeret af Galliano og en overraskende version af Erik Satie-s "Gnossiene No. 1". Galliano understreger, at han blandt harmonikaspillere har en bredde, en virtuos instrumentbeherskelse og en kunstnerisk fornemmelse, der er i en klasse for sig på verdensplan. Bebop, blues, fransk caféstemning og latinrytmer finder ubesværet sammen med rytmisk elegant triospil. Og selvom pladen ikke har samme originalitet og vovede klasse, som f. eks. Gallianos duosamarbejde med Michel Portal, er der tale om en lille fransk-amerikansk lækkerbisken.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her