Læsetid: 1 min.

Kontant og udfordrende

Kultur
13. juni 2005

Skrappe, fyrstelige løjer, det her. Pianisten Jacob Anderskov med sin oktet, Anderskov Accident, byder på æltende, vuggende grooves fra en rytmegruppe med konstant sydende trommer og bas. Henover dette en levende blæsergruppe foruden na sprød, elektrisk rhodes. Rubato-melodier sejler af sted henover pulsen, frække blæserharmonier farver, kollektive og solistiske improvisationer futter og sprutter. Det er udfordrende, rytmisk kontant jazz med traditionskroge, der har fat bagud i bl.a. Charlie Mingus og Ornette Coleman. Anderskov er en hovedfigur i den unge danske jazz. Det bliver understreget endnu engang, og med mere substans og fylde end debutpladen fra 2002.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her