Læsetid: 1 min.

Live 8 en realitet

Kultur
1. juni 2005

Den 2. juli vil Hyde Park i London sammen med steder i USA, Paris, Rom og Berlin danne rammen om støttekoncerten Live 8 - en efterfølger til Live Aid koncerten i 1985, som tilvejebragte mere end 40 mio. pund til bekæmpelse af sult i Afrika. Det bekræfter den irske rockstjerne og initiativtager bag den oprindelige Live Aid-koncert, Bob Geldolf, over for BBC tirsdag. Om Live 8, som afholdes umiddelbart inden G8-topmødet den 6-8 juli i Skotland, udtaler Geldolf: "Der er mere end en chance for, at drengene og pigerne kan tippe verden om sin akse med deres guitarer."

De omtalte drenge og piger tæller indtil videre U2, Rolling Stones, Paul McCartney, Coldplay, Madonna, Sting og Robbie Williams. Koncerten skal ifølge arrangørerne skabe opmærksomhed omkring kampagnen Make Poverty History, der arbejder for at få de rige lande til at indfri udviklingslandenes gæld, og samtidig lægge pres på verdenslederne, som mødes kun få dage senere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her