Læsetid: 1 min.

Pink Floyd gendannes til Live 8

Kultur
14. juni 2005

Når en af flere stort anlagte Live 8-koncerter afvikles i London den 2. juli, bliver det med et gendannet Pink Floyd på scenen. Det er første gang i 24 år, at samtlige hovedmedlemmer i det legendariske britiske rockband sammen stemmer strengene, når Roger Waters slutter sig til David Gilmour, Nick Mason og Richard Wright i den gode sags tjeneste til koncerten i Hyde Park. De fire har ikke optrådt sammen siden 1981. I 1983 smækkede Roger Waters med døren og forlod bandet til fordel for en solokarriere.

"De skænderier, som Roger og resten af bandet har haft tidligere, er ubetydelige i forhold til det her arrangement. Hvis en gendannelse af bandet til koncerten kan skabe fokus på sagen, så er det det hele værd," siger David Gilmour til BBC News.

Live 8 er en række af gratis koncerter, som skal skabe opmærksomhed omkring fattigdommen i Afrika og få de rige G8-lande til at eftergive de fattige landes gæld til de vestlige stater. Koncerterne finder sted i Berlin, London, Paris, Rom og Philadelphia med optræden af navne som Madonna, REM, U2, Paul McCartney, Elton John, Coldplay og Robbie Williams.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her