Læsetid: 1 min.

Britpop for et nyt årtusind

Kultur
18. juli 2005

Der findes en vital og meget britisk version af rock'n'roll, der begynder med The Kinks og Small Faces, fortsætter med Bowie, XTC og Madness og under betegnelsen britpop peaker i 1990'erne med navn som Blur, Oasis og Pulp. Nuvel, med kvintetten Kaiser Chiefs uimodståeligt dynamiske debutalbum, Employment, er der atter kommet fart over det felt, hvad de indtil videre tre succesfulde singler derfra demonstrerer. Lidt i stil med skotske Franz Ferdinand trækkes der her på såvel diverse postpunk/new wave-navne som på Blur anno Parklife og Pulp omkring Common People-succesen. Dvs. tilsyneladende ukompliceret, men så sandelig også kompetent britrock med træfsikre melodier, hidsige staccatorytmer, stort anlagte syng-med-omkvæd og mundrette, men tvetydige tekster om kærlighed, hverdagsliv, pubbesøg, et broget arbejdsmarked og referencer til et Storbritannien, kun de lokale helt forstår. Resultatet er såvel vindende. -lyn

Kaiser Chiefs: Employment (Polydor/ Universal)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her