Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

9. juli 2005

Den litterære tyrKomtesse Caritas Bernstorff fra gaarden "Christianslund" ved Bogense ejer en tyr ved navn Elishama. Tyrens historie er lige sa ejendommelig som dens navn. "Jeg fik den paa den maade", fortæller Caritas Bernstorff, "at Karen Blixen ringede til mig og sagde: "En af mine unge digtervenner har sendt mig en blomstersmykket tyrekalv, som nu ligger i min linnedstue. Den er vældig sød, men jeg vil være taknemlig, hvis du kan finde plads til den paa din gaard". Jeg kørte straks til "Rungstedlund", bragte den herhjem, hvor den har været siden. Den hedder det mærkelige navn, fordi Karen Blixen har givet den det. Den er nemlig opkaldt efter giveren, Jørgen Gustava Brandt, som paa "Rungstedlund" gaar under det navn...

Information, den 9. juli 1955

En betjent til hver udlændingMOSKVA. Uniformerede politifolk er nu dukket op i tusindvis i Moskvas gader som et led i de skrappeste sikkerhedsforanstaltninger, der nogensinde er set omkring en olympiade. (....) En timelang dokumentarfilm i sovjetisk fjernsyn advarede om, at "zionistiske og pro-fascistiske" grupper, der er under CIAs ledelse, har planlagt psykologisk krigsførelse-aktioner, sabotage og anden undergravende virksomhed under legene. Samtidig er hårdnakkede rygter sat i omløb om, at de udlændinge, der ankommer til byen, truer Moskva med syfilisepidemi.

Information, den 9. juli 1980

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu