Læsetid: 1 min.

Hamlet i nye klæder

Kultur
30. juli 2005

Hamlet Sommer byder vanen tro på internationale Hamlet-fortolkninger akkompagneret af historiens vingesus på Kronborg Slot. I aften står Shanghai Peking Opera Theatre for åbningsnummeret med Prinsens hævn, et klassisk kinesisk festfyrværkeri med akrobatik, kampscener og mimekunst. Som omdrejningspunkt for forestillingen er Hamlets stadigt aktuelle problematik: "Hvordan udvikler vi os som mennesker i en tid, hvor krise og kriminalitet hører til hverdagens orden?" Den kuwaitiske instruktør Sulayman al-Bassams prisvindende forestilling, Al-Hamlet Topmødet, sætter via Hamlet fokus på situationen i de arabiske lande, et sprængfarligt emne, der dermed får et kunstnerisk talerør. Begge forestillinger opføres på originalsproget med danske undertekster, og billetter kan købes via billetnet. Programmet for Hamlet Sommer kan findes på www.hamletsommer.dk. sb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her