Læsetid: 1 min.

Play it again Sam

Kultur
27. juli 2005

Det multinationale pladeselskab Sony BMG har måtte indgå et forlig, efter New Yorks statsadvokat Elliot Spitzer i en retssag fremlagde beviser på, at selskabet har bestukket sig til at få deres egne kunstnere i radioen med ledelsens vidende. Forliget kommer til at koste Sony BMG ca. 70 milioner kroner, som skal doneres til velgørenhed, og Elliot Spitzer har nu rettet søgelyset mod andre pladeselskaber samt de radiostationer, der har modtaget bestikkelse, skriver New York Daily News. Bestikkelsen blev til tider udbetalt i kontanter, mens den andre gange blev pakket ind som konkurrencepræmier eller ferierejser til ansatte på radiostationer. I forbindelse med forliget har Sony BMG nu ansat en medarbejder, der skal overvåge, at al promovering af selskabets musik holder sig indenfor lovens rammer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her