Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

13. august 2005

Thomas Manns død

Zürich. Den verdensberømte tysk-amerikanske forfatter, nobelpristageren Thomas Mann, der i aftes døde i Zürich, havde selv forudsagt, at han vilde dø midt i et tiaar. Det kom til at slaa til, selvom han selv havde ventet, at det vilde blive allerede i 1945, da han var 70 aar gammel. Vi henviser til nekrologen side 4.

Information, den 13. august 1955

Egypten har bygget tunnel under Suez-kanalen

SUEZ. Man kan høre de store skibes skruer larme over hovedet på en, når man kører under Suez-kanalen ad den undersøiske motorvej, der forbinder Afrika med Asien. Hvis Egypten og Israel nogen sinde kommer i krig med hinanden igen, vil kampvognskolonner rulle gennem den 1640 m lange tunnel, der nu forener Egypten med Sinai-halvøen. Præsident Anwar Sadat betragter imidlertid Ahmed Hamdi-tunnelen, opkaldt efter en død egyptisk helt fra den mellemøstlige konflikt i 1973, som et symbol på fred, der åbner mulighed for at udvikle de ufrugtbare områder på Sinai–halvøen, som Egypten for nylig har fået tilbage fra Israel.

Information, den 13. august 1980

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu