Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
17. august 2005

Ulykkestallene kan ikke følge med udviklingen!

I løbet af 6 aar er antallet af indregistrerede motorkøretøjer steget 127 pct., og i samme tidsrum er antallet af færdselsulykker trods en samtidig tilgang af titusindvis af knallerter kun steget nøjagtig 100 pct. Det er rigspolitichef Heide-Jørgensens tørre tal for udviklingen herhjemme i efterkrigsaarene. Eksperter anser det for en naturlov, at ulykkestallene skal stige forholdsmæssigt mere end antallet af motorkøretøjer. Ikke desto mindre er antallet af ulykker herhejmme altsaa steget forholdsvis mindre. Om man vil fortolke det som resultat af effektiv propaganda, dansk køredygtighed eller paa bedre færdselsregulering maa staa enhver frit for.

Information 17. august 1955

Polens spændte situation tilspidset

Den spændte situation i Polen, der er fremkaldt af en strejke blandt de 17.000 ansatte på Lenin Skibsværftet i Gdansk, blev i går yderligere tilspidset, efter rapporter om sympatistrejker blandt byens 450.000 indbyggere.

Information 16.-17. august 1980

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her