Læsetid: 1 min.

Læg navn til en romanhelt

18. august 2005

16 amerikanske succesforfattere, deriblandt Stephen King og John Grisham, vil nu lade deres beundrere bestemme navnene på romanfigurerne i deres kommende romaner. Navngivningsret får man ved at byde højest ved en netauktion, der løber fraden 1. til 25. september, meddeler internetauktionshuset eBay. Den heldige køber kan godt forlange romanens hovedperson opkaldt efter sig selv, men forfatterne advarer om, ingen skal føle sig sikre på, at romanens hovedperson er sympatisk. "Fiktionspersoner kan ofte have en tvivlsom moral" noterer de.

Stephen King kræver en modydelse: Han vil benytte navngiverens fysiske karakteristika til at skildre sin romanfigur, som, røber han, vil komme til at slås med onde zombier, der æder folks hjerner, i romanen Cell, der udkommer næste år.

Indtægterne fra navneauktionen tilfalder ytringsfrihedsorganisationen First Amendment.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu