Læsetid: 1 min.

Omfattende kunsttyveri fra Kunstindustrimuseet

18. august 2005

En tidligere ansat ved Kunstindustrimuseet i København blev i går fængslet i sag om knap 100 tyverier af kunstgenstande til en samlet værdi af ca. en mio. kr.

Den tidligere ansatte, en 42-årig københavnsk mand, er sigtet for at have stjålet blandet andet smykker, figurer og malerier i perioden fra 1999 til 2002.

Manden stod for tyverierne, mens en af hans kvindelige bekendte stod for at få de stjålne kunstgenstande solgt på auktioner i Tyskland, USA og i butikker i Danmark.

Det fortæller lederen af Københavns Politis røveriafdeling, kriminalinspektør Henrik Svindt.

Politiet kom på sporet af tyverierne i december 2004, da det tyske auktionshus Hampel genkendte en lille tobaksdåse til en værdi af 80.000 kroner, som kvinden forsøgte at sælge.

Auktionshuset mente, at tobaksdåsen hørte hjemme på Kunstindustrimuseet i København, hvilket viste sig at være rigtigt.

Men efterforskningen blev kompliceret af, at den kvindelige bekendte døde i november 2004, fortæller kriminalinspektøren.

På nuværende tidspunkt har politiet gjort op, at parret har tjent mindst en halv million kroner, men at det tal formentlig vil blive større.

Den 42-årige mand er sigtet for tyveri for en million kroner og blev ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt fængslet for 13 dage.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu