Læsetid: 1 min.

Poul Gernes i Nordjylland

Kultur
24. august 2005

En udstilling med Poul Gernes værker er netop begyndt i Nordjyllands Kunstmuseum. Udstillingen Poul Gernes: Det Grafiske Værk, som varer til den 23. oktober 2005 er en opfølger til Invitation til en kop mælk - og alt godt fra Poul Gernes i 2001.

Poul Gernes, som oprindelig var uddannet litograf og levede fra 1925 til 1996, havde ambitioner om at udbrede kunsten til offentligheden. Derfor var det i høj grad et folkeligt projekt, da han farvelagde Palads-teateret i København. I 1961 var Poul Gernes medstifter af Den Eksperimenterende Kunstskole, som var et oprør mod den akademiske uddannelse på Kunstakademiet i København. Den Eksperimenterende Kunstskole blev senere til en kunstnersammenslutning, og nogle af de mere kendte herfra er Per Kirkeby, Peter Bonnén og Bjørn Nørgaard.

Poul Gernes er kendt for sine farvestrålende stribe- og signalbilleder og for sine monumentale udsmykninger.

Han udfordrede teknikkerne og slog for eksempel hul på en zinkplade, som han trykte efter.

Udstillingen i Nordjyllands Kunstmuseum fokuserer på de mindre kendte af kunstnerens værker med et bredt udsnit af tegninger, litografier, raderinger, linoleumssnit og seriegrafier.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her