Nyhed
Læsetid: 1 min.

Pragtbog om Operaen

Kultur
25. august 2005

Coffee table-bogen Operaen på Dokøen, der udkom i lørdags i forbindelse med arkitekten, Henning Larsens, 80-års fødselsdag den 20. august, lægger hovedvægten på Operaen som arkitektonisk og kulturhistorisk fænomen. der snakkes både om 'oplevelsesøkonomi' og det 21. århundredes 'kreative menneske' og 'storbyer som kulturelle brands', så man er med på noderne.

Fortællingen gennemgår projektets forhistorie fra det første spadestik til den brydsomme proces frem mod slutresultatet og den endelige overdragelse.

Endelig har forfatteren Anne-Louise Sommer, der er lektor på Danmarks Designskole, interviewet Henning Larsen, der giver udtryk for at han er glad og stolt. Han erkender at Operaen er meget stor, "men når man har at gøre med så stort et bygningslegeme som Operaen, kan man ikke bare snige sig ind," erklærer han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her