Læsetid: 1 min.

Da Semolina pilchard fik Lennon på krogen

2. august 2005

En interessant politirapport fra 1968 er blevet frigivet af de britiske National Archives. Det drejer sig om en husundersøgelse efter stoffer på adressen 34 Montague Square, hvis beboere var John Lennon og Yoko Ono. Rapporten er begået af kriminaloverbetjent Norman 'Nobby' Pilcher, som byggede sin karriere op på at afsløre musikeres stofforbrug.
Tidligere havde han haft fingrene i Mick Jagger, Brian Jones, Eric Clapton og Donovan. Nu gik han efter Lennon, der året før havde udødeliggjort Sergeant Pilcher som Semolina pilchard i sangen "I Am the Walrus". Husundersøgelsen hos Ono og Lennon rejste et par spørgsmål. For det første var pressen på pletten. I rapporten nægter Pilcher at have givet pressen et tip. Hvem der have gjort det, blev aldrig opklaret. For det andet mødte syv mand og to hunde frem. Det store politiopbud forklares i rapporten med, at man ofte fandt "mange mennesker forsamlet til utraditionelle fester ved den slags lejligheder". Endelig melder rapporten, at man fandt cannabisharpiks i et kikkertetui af læder samt i en kuffert. Begge dele blev fundet af hashhundene Yogi og Boo-Boo. Men Lennon og Ono var blevet advaret og havde omhyggeligt gjort lejligheden ren. Lennon hævdede altid, at Pilcher selv havde plantet stofferne. Pilcher blev senere fængslet for korruption på grund af sin måde at praktisere stofraids på.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu