Læsetid: 1 min.

Slagmark - tidsskrift for idéhistorie, 42, 2005

Kultur
30. august 2005

Den 2. september ville teolog og filosof K.E. Løgstrup være fyldt 100 år. Den anledning har Slagmark udgivet et særnummer, hvor man fremhæver vidden og aktualiteten af Løgstrups tænkning inden for metafysik, etik og æstetik. For Løgstrup var metafysik i høj grad en helhedstænkning. Det betyder at lægge mere vægt på en helhedsforståelse end den mere sektor-orienterede traditionelle videnskab. På baggrund af denne opfattelse præsenteres en række aktualiserende læsninger af ham inden for bl.a. metafysik, lidenskab, etik, litteratur og det politiske. Disse foretages af Hans-Jørgen Schanz, Hans Hauge, Svend Andersen, Hans Jørgen Thomsen, Hans Fink, David Bugge, Mogens Pahuus, Ole Morsing og Peter Aaboe Sørensen. Ret enestående bringes en originaltekst fra Løgstrups efterladte papirer, hvor han under overskriften Det filosofiske jerntæppe reflekterer over den manglende dialog mellem eksistentialismen på det europæiske kontinent og den logiske empirisme i den angelsaksiske verden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her