Læsetid: 1 min.

Utzon ny attraktion for Aalborg

20. august 2005

Den verdensberømte danske arkitekt, 87-årige Jørn Utzon, lægger navn til et nyt forsknings- og udstillingscenter på havnefronten i Aalborg - arkitektens fødeby.

Arkitekten og hans sønners skitser til det planlagte Utzon Center på 2700 kvadratmeter blev fredag præsenteret for offentligheden på et pressemøde, hvor Jørn Utzon ikke selv var til stede, men var repræsenteret af sin søn Kim Utzon.

Jørn Utzon er først og fremmest kendt for Sydney-operaen, og han bor nu i Nordsjælland efter i mange år at have været bosat på Mallorca.

Det er Utzon Fonden med universitetsrektor Finn Kjærsdam i spidsen, der står som bygherre for centret, der har været planlagt gennem de seneste fem år. Centret skal udstille den anerkendte danske arkitekts skitser. Endvidere skal centret indeholde værksteder, en foredragssal og en udstillingshal med Jørn Utzons sejlbåd - en gammel spidsgatter. Finansieringen af byggeriet på havnefronten tæt ved Aalborg Slot er dog endnu ikke helt på plads.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu