Nyhed
Læsetid: 1 min.

Med Baggesen gennem Europa

Kultur
22. september 2005

Jens Baggesens klassiker, Labyrinten, er nu genudgivet af Gyldendal. Labyrinten skildrer den 25-årige Baggesens rejse ned gennem Tyskland, Frankrig og Schweiz i revolutionsåret 1789 og introducerer en ny, digressiv og subjektiv stil i dansk litteratur, inspireret af Jean-Jacques Rousseaus natursværmeri.

Den unge Baggesen var selv meget bevidst om sin nyskabelse:

"Nærværende Reise er virkelig en Labyrint - eller endnu egentligere: et Stykke af den Labyrint, der fandt i min Lod at giennemvandre fra Vuggen til Graven. Dens regelløse, i allehaande Vinkler og Bugter fremløbende Krinkelgange contrastere saa meget med de regelrette, snoerlige, efter en strax i Øiet faldende Plan anlagte Gader, man er vant til i de egentlig graphiske Værker, man besidder under Navn af Reiser," skriver han i sin indledning, 'Forerindring'.

Nyudgaven har efterord af Torben Brostrøm. Den er på 368 sider og koster kr. 199.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her