Nyhed
Læsetid: 1 min.

Franske romaner i massevis

Kultur
20. september 2005

Desværre tyder noget på, at kvalitet ikke står mål med kvantitet. Ikke alene svigter de franske læsere i stort tal – mange titler sælger så godt som intet, og bestsellerlisterne er fyldt med udenlandske navne. Man skal også lede længe efter kritikersuccesser. Michel Houellebecqs La possibilité d’une île synes uden rivaler til den estimerede Goncourt-pris. Hvor slet det står til, har romanforfatter og forlægger Richard Millet nu skrevet en bog om, Harcèlement littéraire.
»Den franske litteratur er blevet en ørkenvandring,« siger han til The Economist og anfører to årsager til miseren: Overdreven markedsføring af spekulationsromaner uden litterær værdi og en selvdyrkende indspisthed, der får de litterære miljøer til at lukke sig om sig selv.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her