Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

14. september 2005

Heyerdals skib er tip-top moderne

OSLO. Thor 'Kontiki' Heyerdals ekspeditionsskib 'Chr. Bjelland' lægger i morgen ud fra Oslo paa sin et aar lange videnskabelige ekspedition til Paaskeøen og andre Stillehavsøer med en last paa bl.a. 36 kilometer farvefilm, 86 kilo fiskekroge, 600 meter farverigt kjoletøj og en kat. (....) Forøvrigt tager Heyerdahl ikke selv med skibet. Han flyver til Amerika for at ordne finansielle problemer og til Chile for at ordne diplomatiske spørgsmaal. Hans kone, Fru Yvonne, og parrets to aar gamle datter og den 16 aarige Thor Heyerdahl junior gør hele turen med.

Information, den 14. september 1955

Tvinds totalitære tendenser

På Tvind-skolerne betragtes forelskelse som 'noget borgerligt fis', praktisk arbejde romantiseres og der hersker en individfortrængende kollektivisme, som antager klart totalitære træk, fremgår det af kritisk antologi fra tidligere elever på Tvind-skolerne. "Vores ærinde er både at skildre det gale Tvind-liv, og at bidrage til en teoretisk forståelse af fænomenet til gavn for tidligere, nuværende og kommende vind-elever", skriver forfatterne til bogen, som har fået titlen Flere visne blomster.

Information, den 13.-14. september 1980

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu